----- Pagina is in bewerking ------

Over ons

Bedrijfsvoering

Agrarisch bedrijf "De Jonghe Leeuw" is een combinatie van:
* landbouw
* duurzaamheid
* natuur
* recreatie
* educatie.
Op verschillende punten op ons bedrijf geven wij hierover informatie.

Wie zijn wij

Leo de Jongh de Leeuw

Leo de Jongh de Leeuw is geboren en getogen in Dordrecht (ZH) op een gemengd bedrijf (zowel veehouderij, als akkerbouw).
Na bedrijfsverplaatsing is hij in Strijen (ZH) is de veehouderij helemaal afgesloten. Na zijn opleiding op de Agrarische Hogeschool in Dronten is hij met zijn vader in 1995 in maatschap verder gegaan als akkerbouwer.

Een weerbare bodem, waarin de mineralen in balans zijn, geven weerbare gewassen, die minder door een boer ondersteunt te hoeven worden, dat is waar wij op "De Jonghe Leeuw" naar streven!
Dit is de basis van Stichting Veldleeuwerik, waarin akkerbouwers onderling elkaar versterken om op deze wijze te produceren, ondanks dat Stichting Veldleeuwerik is per 2020 opgeheven, zijn wij, evenals andere groepen, zelfstandig verder gegaan!
Bij elke bewerking kijken we elke keer opnieuw afgewogen, wat we op dat moment,  het duurzaamst en praktisch uitvoerbaar is. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke, biologsiche of gangbere methoden.

Lokale producten dragen bij aan een duurzaam milieu. Door producten uit de streek te kopen, zoals de producten uit ons assortiment, hoeft uw eten niet van ver te komen voordat u het in huis heeft.
Bestellingen in de buurt van Wijhe, Heino en Zwolle Zuid komen we dan ook graag bezorgen.
Het verzenden van producten is helaas nog niet mogelijk.